lull loungewear

 
 
 
Home > Blog > Náš loungehood - náš svět - náš tým
 

Náš loungehood - náš svět - náš tým

Náš loungehood - náš svět - náš tým

Nejsme tým jen proto, že pracujeme spolu. Jsme tým, protože se respektujeme, posloucháme a sdílíme společné hodnoty na cestě za společným snem.

Sen, který začala snít v roce 2010 Zuzka - naše zakladatelka, vizionářka a "máma" naší značky. Jako vystudovaná ekonomka si uvědomila, že práce v kanceláři za počítačem nebude právě to, co ji bude naplňovat a bez jakýchkoli zkušeností a poznatků se rozhodla, že bude poslouchat své srdce a začala se naplno věnovat módě. Za několik měsíců byl vytvořen první produkt - župan, vlajková loď nově vznikající značky. Bez jakéhokoli strategického plánu, konceptu, či marketingové komunikace. Pouze produkt, kterým to všechno začalo.

 

Lull hlavná dizajnérka Zuzka

 

A přesně taková je i ona. Je plná vášně. Bezhlavě jde za svou vizí. Je často nespokojená. Ve vteřině všechno změní - otočí. Ovládaná vnitřními pocity a vlastní intuicí. Je trochu "šiši" jak ji i přezdíváme. Pracuje nesystematicky, emotivně. Je to náš chodící chaos, z něhož srší nápady, láska ke své práci, nikdy nekončící kreativita a talent vidět barvy tak, že my ostatní to pochopíme, až když vidíme obraz namalovaný.

A my? Jsme její jedinečný tým.

My to všechno dáváme dohromady. Lepíme, skládáme, zhmotňujeme. Přemýšlíme a hledáme způsoby.

No nakonec ..

..nakonec ji za to zbožňujeme, respektujeme a děkujeme za všechny ty výzvy, které jsme za ty roky spolu zvládli. Děkujeme za ten pocit na konci každé kolekce, když ji vypustíme do světa. Jak všichni netrpělivě sedíme za počítači a čekáme na první reakce našich zákaznic. To je naše práce, součást našich životů a to nás také naplňuje.

mišo, katka, kristi, zuzka a edo

Sleva: Mišo, Katka, Kristi, Zuzka a Edo

A kdo jsme vlastně my? 

Jsme ta "smart" polovička, jejíž kapitánem, hlavním stratégem, zakladatelem měkoučké filozofie Lull je spolumajitel a CEO, Eda. "Otec" značky Lull, el Capitano, který nás vede, radí nám, dává nám prostor realizovat se, staví pilíře a je naší ocelovou oporou.

Vystudovaný ekonom položil základy fungování našeho zákaznického servisu, marketingu a prodeje. Nenechá si ujít oblíbené markety a miluje fakt, že tepláky se staly součástí jeho firemní kultury. Je protikladem Zuzky, který si vše vždy dobře promyslí a zváží, ale funguje jim to. Je to on, ke kterému si chodíme pro povolení, kdy se máme pustit do plnění některého z "máminých" bláznivých nápadů 

Důležitou součástí našeho týmu je Katka - šedá eminence, která řídí všechnu tu "neviditelnou" administrativu a je to právě ona, která se stará i o náš milovaný webík. Je to chodící odpovědnost a druhý nejvtipnější team member (hned po Mišovi) - nikdy vám neřekne ne, nedá se, nestíhám. Když je den před vypuštěním kolekce a vše by mělo hrát jako hodinky (což nikdy nehraje), tak nebude spát celou noc, jen abyste si na druhý den našli vše na webu. (SPECIAL INFO: ráda chodí do skladu a zkouší si své tričko )

Lull náš tím koláž

 

Pole marketingu a PR obhospodařuje nejčerstvější, ale o to šikovnější člen našeho loungehood-u - Kristi. Fakt, že má vystudovanou Masmediální komunikaci v Trnavě a dlouholeté zkušenosti v reklamní agentuře, není až tak důležitý jako to, že se rozhodla pracovat právě pro Lull. Když ji v naší firmě potkáte a dáte se s ní do řeči, buďte si jisti, že odejdete motivovaní a s hlavou plnou čerstvých nápadů. (POZOR: netřeba ji ale pouštět do skladu - také si ráda zkouší věci jako Katka )

A pak je tu Mišo. Je to ten člověk ve firmě, který ani nemůže mít vizitku, protože přesně nevíme, jakou pozici bychom mu tam uvedli . Ale pokud bychom už něco museli - tak by mu tam stálo "čaroděj"  Vysloužil si místo v designérském týmu, zároveň nastavuje plány, spravuje výrobu a je pomocnou a grafickou rukou marketingu. Je naší databází informací - lepidlem, které propojuje jednotlivá oddělení. Považuje se za toho nejvtipnějšího člena našeho týmu, ale do kanceláře mu raději nechoďte a hlavně mu s ničím nehýbejte. Má prostě rád věci na místě a pořádek. (A nemá rád, když si baby chodí do skladu zkoušet oblečky )

Ale nejlépe jak poznat úplně celý náš tým, je podívat se na něj očima samotného produktu. Právě produkt je ten, který předtím, než se k vám dostane, projde našima rukama či hlavami a všechny nás pozná a vidí skutečně, jací jsme  Jeho cesta začíná nejdříve u Zuzky jako nápad, který konzultuje s designérským týmem - tedy naší Adri a Mišom (toho už znáte - to je ten co se považuje za nejvtipnějšího člena).

 

Zuzka a Aďa na Premiere Vision

 

Adri je naše junior designérka, která momentálně finišuje studium na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, obor design oděvu a místo v týmu si vybojovala po úspěšné stáži v naší firmě. Je to naše nejmladší členka týmu, plná energie, s velkou chutí učit se a přitom s vlastním uměleckým názorem, který se nebojí prezentovat.

Z nápadu se stává skica, dostává své neformální jméno (jako například oblíbené "Edovy šaty") a označení. A následně směřuje poprvé do dílny. Zde se seznamuje s naší vedoucí dílny - Zdenkou - kdysi šikovnou švadlenkou - dnes úspěšnou manažerkou s týdenním průměrem nachozených kroků, za který by se nestyděl kterýkoli půl maratonec - a která se kromě řízení dílny (kterou umí řídit i přes hodinky - ale opravdu) věnuje i umění vytváření střihů.

Po odborné konzultaci s naší Zuzkou, se produkt dostává ze skici do střihu a putuje do střihárny, kde naše Aňa a Janka vystřihnou díly na první prototyp této věcičky 

Zdenka a Zuzka pripravujú strih

A co dál?

Na scénu přichází Blanka - "královna našeho úlu" (jak někdy nazýváme naši dílnu, protože tam celý den slyšíte "bzukot" šicích strojů). Věčně se usmívající manažerka, která má pod palcem celý výrobní proces a všechny naše šikovné švadleny - Mirka, Alena, Danka, Maja, Erika, Andrea, Editka, Katka, Maja, Lenka. Nezastavitelná včelka, která když je třeba, sedne i za stroj a šije s ostatními. A právě ona je tím článkem ve firmě, která se postará o technologii šití prvního prototypu.

 

Lull - Blanka a jej výrobný tím

Hore sleva: Alenka a Katka, Střed: Janka, Dole zľava: Editka, Andrea a Danka

A z nápadu se stává reálná věcička 

Prototyp pak směřuje zpět do designérského oddělení, kde se zkouší, mění, formuje - dokola, dokud naše Zuzka není spokojená (a to tedy někdy trvááá

A když přijde ta "slavnostní" chvíle, produkt se zařazuje do hlavního výrobního procesu - pak z výrobní haly - putuje na kontrolu a balení, kde úřaduje vždy dobře naladěná Slávka a paní Mirka. Pokud jejich oku ujde náhodou nějaká chybička nebo zabalí něco naopak, nemějte jim to za zlé, alespoň máte šanci poznat naši druhou Zuzku. Hlas našeho zákaznického centra, který vám s radostí pomůže vyřešit každý váš problém a odpoví na všechny vaše otázky.

Sleva: pani Mirka, Slávka a Zuzka ze zákazníckeho centra

Nakonec se zkontrolované a zabalené produkty dostávají do skladu k Lucii. Na místo, kde by mnoho našich zákaznic a kamarádek chtělo strávit celý den zkoušením všech možných věciček, jak to dělají Katka a Kristi !! A je to právě zde, kde cesta našeho produktu u nás končí a putuje k vám ve fialových balíčcích .

 

Lull sklad - Lucia

 

Lull, není takové, jaké je, jen díky lidem, kteří pracují přímo u nás. Je to i o šikovných lidech mimo firmu, kteří nám na této cestě pomohli nebo se aktivně zapojují do zhodnocování naší měkoučké značky. A proto nám nedá nezmínit alespoň ty nejdůležitější:

Jakub Čajko (BASEfactory) - náš dlouholetý fotograf, který kromě perfektních fotek umí ovládat i počasí: D už víckrát to dokázal, vymyslí i nevymyslitelné a dokonce je skvělý tanečník  

Naše modelky, které se pravidelně objevují na našich foceních počínaje Valéria Frištik, Barbora Bakošová, Adriana Mockovčiaková, Natália Muchová, Michaela Karaková, Dominika Morávková, Lucia Gulišová, Veronika Čermák Macková.. 

Dana Lapšanská, odbornice v oblasti módy, zkušená mentorka a naše poradkyně v klíčových otázkách. Tým našich stylistů počínaje Borisa Bordácsa, Hanka Lednárová, Dominika Kulich. Dušan Ďurkovič, příležitostný video maker a ve skutečnosti nejvtipnější člen našeho širšího týmu. Zuzana Cabadová, stála u zrodu značky a poskytla důležitý support v začátcích.

Beka Wechsler, fashion bloggerka, Maťa a Zuzka, překladatelky, Kristiána Kóňa, fotografka, Marcela a Oľga, markeťačky, Natália Pažická, slow-fashion bloggerka, Michal Hazior,  tvůrce našeho loga, Peter Michalka, tvůrce názvu naší značky a mnoho mnoho dalších...

 

Celý tím Lull

 

To jsme my. Lulláci. Jsme jako jedna velká rodina, to co děláme, je nejen naše práce, ale i součást našeho života, kterou si užíváme a jsme vděční, že ji i díky vám máme.

Lull - getting better every season logo